SWOV zoekt automobilisten met de ziekte van Alzheimer (50+)
Het SWOV is op zoek naar automobilisten met de ziekte van Alzheimer van 50 plus, die mee willen doen aan een onderzoek. Binnen het onderzoek wordt een methodiek getest, die onderscheid kan maken bij mensen met de ziekte van Alzheimer: zij die nog geschikt zijn om auto te rijden en zij die dit beter niet meer kunnen doen.
Voor het onderzoek is het SWOV op zoek naar mensen die ouder dan 50 jaar zijn, de ziekte van Alzheimer hebben en gemiddelde minstens een keer per week auto rijden.
Inhoud onderzoek
Het instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid wil meer te weten komen over hoe voorspelt kan worden of mensen met de ziekte van Alzheimer nog veilig kunnen autorijden. Deelnemers vullen thuis een vragenlijst in. Daarnaast wordt er een neuropsychologische test afgenomen, inclusief een rit in een rijsimulator. Daarnaast verzoekt het SWOV deelnemers om een rijtest op de weg af te leggen en om gedurende twee maanden met een camera in de eigen auto te rijden. Deze activiteiten zullen drie maal uitgevoerd worden binnen 18 maanden.
Het neuropsychologisch onderzoek zal ongeveer vier uur in beslag nemen en vindt plaats op het kantoor van SWOV in Den Haag (Bezuidenhoutseweg 62). De rijtest op de weg duurt ongeveer een uur en zal bij de voor deelnemers dichtstbijzijnde CBR-locatie plaatsvinden.
Contact opnemen
Mocht u mee willen werken aan het onderzoek kunt u mailen naar onderzoek@swov.nl. Met vermelding van u naam, uw leeftijd én het telefoonnummer waarop wij u tijdens kantooruren kunnen bereiken. Het SWOV neemt dan contact op. Voor deelname aan het onderzoek ontvangt u na afloop van het totale onderzoek een VVV-cadeaubon van 100 euro. Ook krijgt u van ons een advies over uw rijgeschiktheid, gebaseerd op de resultaten van uw deelname. Dit advies is geheel vrijblijvend en heeft geen gevolgen voor uw rijbewijs!
Heeft u géén Alzheimer, maar wilt u wél aan ons onderzoek meedoen? Klik hier »